Maxime is architect-assistente. Naast haar studies assistent-architect volgde zij interieurvormgeving in avondschool. Ze werkt al 10 jaar samen met een architecte waarbij ze projecten uitvoeren van architectuur tot interieurdesign. De meeste klanten zijn gevestigd in Oost-Vlaanderen.

Waarom koos je voor het zelfstandig statuut?

Na mijn opleiding kon ik op drie plaatsen starten, op voorwaarde dat ik dat op zelfstandige basis zou doen. Ik ben dan gesprongen en na 10 jaar heb ik nog geen spijt van mijn keuze.

Waarom heb je voor Afinko gekozen?

Vroeger deed iemand van mijn familie dat, maar ik was op zoek naar wat meer structuur en professionalisering. Via-via kwam ik bij Afinko terecht, de mond-aan-mondreclame heeft het werk gedaan.

Hoe organiseer je je voor je financiën?

Ik laad mijn inkomende en uitgaande facturen op in Octopus en Laura doet de rest. Per kwartaal breng ik alles nog eens binnen en op het einde van het jaar zitten we samen om naar de balans te kijken, fiscale optimalisaties te bespreken en andere zaken onder de loep te nemen. We werken intussen zo’n 3 jaar samen. Vroeger voelde ik een permanente druk om overal zelf aan te denken, maar bij Afinko heb ik zeer veel aan de goede opvolging en de open communicatie. Ze sturen mij tijdige herinneringen en sturen hier en daar wat om alles vlot te laten verlopen.

Wat zijn je toekomstplannen?

Ik werk reeds 10 jaar samen met architectenbureau Sandra Schepens. Intussen zijn wij helemaal op elkaar ingespeeld. We hebben aan een half woord genoeg, onze samenwerking zit supergoed. Ik heb ook een dochtertje van 5, de combinatie met privéleven zit nu goed. Ik ben blij met de flexibiliteit als zelfstandige en de tijd die ik aan ons gezin kan spenderen.