Frederic Windels startte in 2007 Winsurances op, een makelaarskantoor in Waregem. Momenteel heeft hij 4 medewerkers en neemt hij zelf voornamelijk het commerciële en de bedrijfsbeheertaken op zich.

Waar werd je zelfstandig verzekeringsmakelaar?

Ik werkte al enkele jaren als medewerker in een makelaarskantoor en zag veel opportuniteiten voor verbetering. Als ik die probeerde aan te kaarten, werd daar weinig rekening mee gehouden. Ik besliste de goeie ideeën zelf te implementeren in een eigen portefeuille.

Waarin onderscheid je je als verzekeringsmakelaar ?

Het kan cliché klinken, maar we focussen echt op een persoonlijke aanpak. Vooral het digitale werken, waardoor we heel snel kunnen reageren indien nodig, zien onze klanten als een echte troef. Voor bepaalde zaken kunnen we erg kort op de bal spelen én de klanten hebben zelf toegang tot hun dossiers, waardoor we niet meer moeten werken met snel verouderende klantenmappen.

Hoe was het voor jou om een eerste medewerker aan te werven?

Mijn eerste medewerker is iemand die ik al kende van vroeger, dat vergemakkelijkte de beslissing wel enigszins. Maar het was toch spannend en dat blijft het voor de vierde aanwerving nog altijd. Het is toch steeds een serieuze investering en het blijft een sprong in het onbekende. Nu ja, als je goed begeleid wordt door je boekhouder en je financieel plan klopt, is er uiteraard niet zoveel te vrezen.

Wat verwacht jij van je boekhoudkantoor?

Ik hecht veel belang aan proactief advies, aan tijdig samenzitten en fiscaal anticiperen. Ook het digitaal gebeuren via Yuki is voor mij een lifechanger geweest. Ik heb daar ongelooflijk veel tijd mee gewonnen! Het is supersimpel: alles komt op 1 e-mailadres binnen en alles wordt voor jou gedaan, van inboeken tot klaarzetten voor betaling. Ik zou niet meer zonder kunnen. 

Ik ben zelf wel redelijk van alles op de hoogte, de boekhouding doen we echt samen, Afinko en ik. Maar ze geven wel tips en advies over mogelijkheden die ik zelf niet kende. Daar schuilt hun echte expertise en meerwaarde. Bij vragen krijg ik ook altijd vrij snel antwoord. Van vrienden hoor ik dat dat niet overal het geval is. 

Wat brengt de toekomst voor Winsurances?

Ik plan een verdere groei van de organisatie, zowel natuurlijke groei als via overnames. Ik heb er recent een gedaan en blijf geïnteresseerd in potentiële opportuniteiten.